Origini

Fermierii nostri
sunt primii care gusta rosiile Mutti.

In fiecare vara, provincia Parma organizeaza sarbatoarea recoltei. Toata lumea participa: fermierii nostri, care, de cele mai multe ori, sunt si producatorii din sectorul agricol si al lactatelor, transportatorii nostri, care asigura transportul rapid al rosiilor de pe camp in fabrica si toti muncitorii sezonieri, majoritatea studenti care isi petrec vara cu noi.

Putem spune despre noi ca, mai presus de toate, suntem ocrotitorii aromei autentice a rosiilor noastre si nu producatorii ei. Prin urmare, suntem deosebit de atenti la „regula prospetimii”.

Rosiile sunt protejate de-a lungul drumului dintre pamant si fabrica. Aceasta inseamna ca rosiile isi pastreaza toata aroma. Totusi, imediat ce sunt ambalate, rosiile devin adevarati calatori, aducand bucurie in casele din intreaga lume.

Nu exista o satsfactie mai mare decat sa primesti un lot de rosii Mutti gata de prelucrat. Aceasta inseamna ca au trecut testele noastre riguroase de calitate, ca au atins nivelul optim de maturare si ca in doar cateva ore vor deveni produsele pe care le folosim zilnic in bucataria noastra.

Pentru a pastra toata bunatatea naturala a rosiilor, limitam timpul dintre sosirea rosiilor in fabrica si punctul in care sunt procesate.

Parma si zonele din jur

Stiati ca unele dintre rosiile noastre cresc in inima faimoasei vai gastronomice a Italiei, in Emilia Romagna? Rosiile si graul sunt unele dintre principalele culturi produse pe campiile Po si coastele Apenine de mai mult de un secol. Acestea sunt strans legate: fiecare aduce in sol ceea ce a luat celalalt. Acest cerc virtuos confera roadelor muncii noastre unele caracteristici unice. Inca de la inceputurile sale, cultura de rosii a fost alternata mereu cu alte plante. Aceasta practica ajuta la imbogatirea solului cu diferiti nutrienti, astfel incat sa-si mentina fertilitatea si bogatia. Explorarea unei plantatii de rosii in timpul recoltei de vara este o experienta cu adevarat unica.

Alte regiuni

Alte regiuni

Fiecare regiune are propriile sale rosii. Mutti stie ca fiecare zona are propriile caracteristici. De aceea cautam soiurile distinse cu cele mai importante premii din Italia. De exemplu, in cazul rosiilor cherry si a celor decojite, am ales campiile Tavoliere delle Puglia, unde se reunesc conditiile ideale de producere a acestor fructe aromate. Pentru a respecta „regula prospetimii”, le procesam in fabrica noastra din apropriere din Oliveto Citra, provincia Salerno, unde ne-am consolidat o experienta bogata si cele mai bune practici de peste o suta de ani.

Parma si zonele din jur

Etapele productiei

  • Quality control

    Controlul calitatii

    In fabrica noastra ajung doar cele mai bune rosii. Fiecare lot este analizat pentru a satisface asteptarile dumneavoastra extrem de ridicate cu privire la calitatea alimentelor. Masuram si luam in considerare continutul de zahar, nivelul de aciditate si culoarea. Nu folosim fructele strivite sau coapte insuficient, cele cu semne, resturile de pamant sau pietricele. Doar rosiile care corespund standardelor noastre se utilizeaza la fabricarea produselor Mutti.

  • Arrival at the factory

    Sosirea la fabrica

    Odata lotul acceptat, rosiile sunt puse in recipiente si spalate cu delicatete cu ajutorul unui jet de apa pentru a evita stricarea. Se mai efectueaza o verificare cu ajutorul unor senzori optici, prin care se respinge orice fruct care nu isi merita locul in gama Mutti.

  • Filling the tanks

    Umplerea recipientelor

    Dupa aceea, rosiile sunt puse in recipiente de depozitare, care alimenteaza liniile de productie. Aici sunt plasate intr-o baie care ajuta la eliminarea impuritatilor finale si le pastreaza proaspete si le protejeaza impotriva fermentarii. Acum sunt gata de procesare.

  • Production

    Productia

    Inainte de inceperea propriu-zisa a productiei, se mai efectueaza o a treia sortare, conform traditiei gastronomice italiene. Secretul muncii noastre este reprezentat de mentinerea aromei originale a rosiei.