Pomodorino d'oro (Rosia de Aur), premiul pentru calitate

Recunoasterea excelentei

Un premiu de exceptie pentru un devotament exceptional.

Fermierii nostri primesc premiul pentru calitate Pomodorino d'oro (Rosia de aur).

Din 2000, premiul pentru calitate Pomodorino d'oro (Rosia de aur) ne-a permis sa imbunatatim in mod constant calitatea produselor noastre. Este o situatie de castig reciproc: beneficiaza atat Mutti, fermierii, cat si consumatorii.

Mutti lucreaza cu aproape 300 de fermieri, toti usor de recunoscut deoarece etaleaza cu mandrie placi cu marca Mutti pe propriile terenuri. Premiul se acorda in urma unei analize automate a rosiilor sosite in fabrica. Printre criteriile de departajare se numara dulceata, valorile nutritionale si nivelul de maturare.

Criteriile de evaluare sunt stabilite in parteneriat cu grupurile reprezentante ale fermierilor si producatorilor. Aceste elemente ii reunesc pe toti cei implicati in lantul de productie al rosiilor, pana la consumatorul final. Lucram toti pentru a atinge un obiectiv comun: sa oferim familiilor un produs de exceptie care ne reprezinta identitatea culinara si esenta gastronomiei mediteraneene.

„Acest premiu ajuta la consolidarea increderii reciproce intre noi sI fermierii nostri sI reflecta grija pe care o aratam in satisfacerea celor care ne aleg in fiecare zi”

Francesco Mutti

De la aparitia sa din secolul XIX, Cattedra Ambulante di Agricoltura (organizatie agricola ambulanta din Italia) a sustinut cultivatorii pentru a imbunatati tehnicile de productie.

La Mutti, ne-am inspirat din acest succes si am impartasit cu fermierii expertiza proprie si a agronomilor nostri. Lucram impreuna pentru a descoperi tehnici de imbunatatire a produsului, dincolo de parametrii legali. De asemenea, optimizam sustenabilitatea metodelor agronomice, indeosebi in ceea ce priveste amprenta de apa.

Din 2010, Mutti a actionat concret in vederea reducerii amprentei de apa.

Ca parte dintr-un program organizat in colaborare cu WWF Italia in 2010, Mutti a promis sa utilizeze resursele de apa intr-un mod sustenabil. Masurile implementate includ: promovarea sistemelor de irigatii prin stropire, organizarea unor sesiuni de formare si asistenta tehnica si controlul nivelului de maturare a rosiilor pentru a decide momentul oportun pentru recoltare.