Avem o legatura puternica si sincera cu ambele elemente care garanteaza succesul produselor noastre: pamantul si oamenii care il lucreaza.

Produsele noastre sunt bine inradacinate in pamantul in care cresc.

Sa respecti pamantul nu inseamna doar sa-l protejezi, ci si sa joci un rol activ in dezvoltarea sa. Pe acest principiu, Mutti sustine relatiile interactive cu oamenii, institutiile si universitatile din zonele in care activeaza, pentru a garanta o viziune comuna asupra viitorului. Suntem implicati in diferite programe de cercetare prin care se urmareste controlul asupra utilizarii resurselor si dezvoltarea unor metode de cultivare a pamantului eficiente cu impact redus asupra mediului inconjurator.

Mutti are un aliat de baza in devotamentul sau fata de mediul inconjurator: WWF Italia

Mutti WWF

In cadrul Mutti, lucram constant in vederea reducerii consumului de apa din cadrul procesului nostru de productie. Totusi, suntem constienti ca locul in care trebuie sa se vada o diferenta este de fapt pe ogoare. Incepand cu 2010, Mutti colaboreaza indeaproape cu WWF Italia pentru a ajuta fermierii sa gaseasca modalitati eficiente prin care sa reduca consumul resurselor de apa si emisiile de dioxid de carbon. WWF Italia nu doar stabileste obiective; organizatia ajuta, de asemenea, fermierii sa analizeze si sa verifice datele astfel incat acestia sa poata intelege unde si cum sa intervina in vederea reducerii consumului de apa. De exemplu, acestia sugereaza utilizarea unor senzori speciali de masurare a nivelului de umezeala din sol si furnizarea unor informatii utile pentru gestionarea eficienta a consumului de apa. Mutti a investit in tehnologie, module de formare si asistenta tehnica pentru fermieri si organizatiile producatorului. Prin urmare, suntem mandri de acest parteneriat cu WWF Italia, care ne ajuta sa contribuim la dezvoltarea culturilor.

Avem o legatura puternica si sincera cu ambele elemente care garanteaza succesul produselor noastre: pamantul si oamenii care il lucreaza.

   Ce inseamna sustenabilitatea mediului inconjurator?   

Apa este o resursa vitala.
Sa o folosim cu intelepciune.

Utilizarea durabila a apei este importanta pentru noi.
De fapt, suntem prima companie italiana care isi calculeaza amprenta de apa, adica cantitatea totala de apa consumata in cadrul intregului proces de productie.

 • 500
  milioane litri de apa*

  *Litri de apa economisiti in intervalul 2012 - 2014 (Date culese de WWF Italia si
  Centrul Euro-Mediteranean pentru Modificarea Climei, CEMMC)
 • Cantitate necesara pentru a face 625 000 000 portii de paste

Energia este o resursa de baza.
Sa o folosim cu cap.

Amprenta de carbon reprezinta o modalitate de analiza si optimizare a calitatii de exploatare a mediului fabricilor si proceselor de productie in ce priveste emisiile de CO si alte gaze cu efect de sera. Se calculeaza conform Uzantelor GHG (gaze cu efect de sera), elaborate de Institutul pentru resurse mondiale.

 • 20,000CO2 in aer*

  ** Emisiile de CO2 impiedicate sa ajunga in atomosfera in intervalul 2010 - 2015, in comparatie cu nivelul de exploatare din 2009 (Date colectate de WWF Italia si de grupul pentru valorificarea energiei Officinae Verdi)
 • 90 943 ZBORURI MILANO – LONDRA

Garantii si certificari

„Protectia consumatorului inseamna, inainte de toate, respectarea mediului inconjurator, iar acest aspect este garantat de certificarea produselor noastre. Certificarea reprezinta dovada comportamentului nostru responsabil sI ne ajuta sa evitam situatiile de alterare sI contaminare. Efectuam verificari riguroase in fiecare etapa din cadrul ciclului de crestere a rosiilor, de la cultivare la produsul final.”

De peste o suta de ani, Mutti combina cercetarea si inovatia pentru a garanta obtinerea unor rosii de cea mai buna calitate. In 1999, eram prima companie care a primit Certificatul pentru productie integrata acordat de comisia pentru audit check fruit. Acest certificat este nepretuit, fiind dovada faptului ca atat Mutti cat si fermierii care cresc rosiile respecta o serie de proceduri de verificare foarte stricte. Mutti se obliga sa verifice loturile de teren si culturile, analizand rosiile de indata ce acestea ajung in fabrica, aplicand principiul trasabilitatii pentru fiecare lot de rosii si urmarind produsul pana la livrare. In plus, asiguram o monitorizare constanta a semintelor utilizate, a plantelor din pepiniere si a plantatiilor din peste 200 de ferme partenere. In 2001, Mutti a primit si un certificat prin care se atesta ca produsele sale nu contin OMG (organisme modificate genetic). Aceasta documentatie importanta atesta eradicarea contaminarii recoltelor, obtinuta prin verificarile pe care le aplicam in cazul solului, plantelor, rosiilor proaspete si produselor finale.

Pasiunea Mutti pentru rosii are la baza trei cuvinte de ordine: calitate, transparenta sI incredere.

Dedicata sustinerii acestor trei principii si asigurarii celor mai inalte standarde de calitate, Mutti utilizeaza doar rosii din Italia, selectand ingrediente neprocesate de cea mai buna calitate si monitorizand cu atentie fiecare etapa a procesului de productie. Acest devotament in ce priveste asigurarea calitatii pentru clientii nostri are la baza un set de conditii: o coordonare solida cu organizatiile agricole si fermierii, verificari stricte la sosirea rosiilor in fabrica, o perioada de asteptare foarte scurta pentru loturi si, in fine, o modalitate de rasplata pentru fermierii care se remarca in producerea unor rosii de cea mai buna calitate. In uma cu peste zece ani, aceasta cautare a inovatiei si calitatii a determinat Mutti sa lanseze o initiativa unica; astfel, acordam premiul pentru calitate Pomodorino d'oro (Rosia de aur) fermierilor care produc cele mai bune rosii pentru sezonul respectiv.

Un parteneriat care intareste legaturile dintre toti cei implicati.

Compania incurajeaza un dialog constant intre institutii (centrele de cercetare si universitatile implicate alaturi de WWF Italia), fermieri, fabricile de imbuteliere si companiile de ambalare. Scopul este acela de a crea o fundatie solida de valori comune in vederea optimizarii contributiei fiecarei parti implicate si a translatiei principiului respectului pentru pamant in actiuni concrete. Iata cum definim sustenabilitatea: un set de alegeri care da sens cuvantului „gust”. Nu este vorba doar despre o chestiune de sustenabilitate economica, fara de care nicio companie nu poate supravietui, ci si despre o sustenabilitate de ordin social si de mediu. Atunci cand achizitionati un produs Mutti, nu doar ca alegeti un ingredient de cea mai buna calitate, ci faceti un gest cu mult mai semnificativ.